divendres, 11 de març del 2022

“Els Meus Me Too”, que són els nostres

Dimarts d’aquesta setmana ha estat el 8 de març, el Dia internacional de la dona treballadora. El lema que l’ONU ha posat a la commemoració del Dia de la dona d’aquest any 2022 ha estat “Igualtat de gènere avui per un demà sostenible”. [1]

Per commemorar el 8M, els mitjans de comunicació han emès -i estan emetent- una programació especial dedicada a les dones i a la discriminació que patim en entorns diversos: laboral, social, sanitari o cultural, entre tants altres.

D’entre els molts i molt interessants programes especials que s’estan projectant des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) vull remarcar la col·laboració que la Montserrat Armegou [2] (@montsearmengou), va fer al Matí de Catalunya Ràdio, conduït per Laura Rosel (@Laura_Rosel) i que, sota el títol "Els meus Me Too", narrava les sis ocasions en què Armengou s’ha vist agredida sexualment. Amb les seves paraules: “Sis vegades de veure les orelles al llop, cap de nit ni en llocs solitaris, en espais i situacions que jo interpretava com a segurs.”

A ella, com a la majoria de dones que alguna vegada hem estat agredides, aquestes experiències ens han deixat molt profundament gravada la por d’anar soles a molts llocs. He de dir que, malauradament, m’he sentit totalment identificada en més d’una de les sis situacions que descriu, sobretot en la primera. [3]

Gràcies Montse per haver posat paraules i veu [4] a allò que moltes nenes, noies i dones hem viscut en primera persona. Gràcies per narrar-ho ras i curt. I gràcies Laura Rosel i Catalunya Ràdio per haver-li donat l’oportunitat de fer-ho.

I ara, sense allargar-me més, comparteixo l’enllaç “Els meus Me Too” que, per mala sort de moltes dones, també són els nostres. 

Adriana, 11 de març de 2022 




[1] En aquest enllaç podeu trobar informació d’ONU dones.

[2] Montserrat Armengou i Matín és una coneguda periodista catalana i la cara visible dels programes 30 minuts (n’havia estat presentadora) i  Sense ficció (n’és la directora). Ha dirigit i/o realitzat molts i interessants documentals sobre temes relacionats amb el franquisme i el món de les dones, que han rebut diversos premis i reconeixements.

[4] No he trobat el podcast. Si el trobo, el compartiré en aquesta mateixa entrada.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...