diumenge, 25 de desembre del 2016

Millor és el Tió i Reis

“Millor és el Tió i Reis” aquesta és la  inscripció que una nena de quatre anys va fer en el dors d’una felicitació de Nadal per expressar la seva il·lusió per aquests dos esdeveniments nadalencs: el Tió i els Reis; dues celebracions que no poden faltar en les festes de Nadal d’un infant.
És clar que és el millor! Més enllà de la lectura materialista que en puguem fer, la petitona feia referència a l’ambient que envolta aquests dos episodis nadalencs on els grans ens encomanen de la il·lusió dels petits i els petits, de la dels grans. Per això, la nit de Nadal és una de les que costen més d’arribar. I, encara que estiguem enfeinats, sembla que la tarda que la precedeix s’allargui més del compte.
Amb el temps, el Nadal ha esdevingut un joc de cadires una mica contradictori: ens en falten i en veiem de buides. Les que ens en falten, les portem de casa perquè som tanta colla que els amfitrions no en fan mai prou. Amb les buides, ens hi anem acostumant tot omplint-les dels records dels bons moments compartits amb els que les ocupaven.
Per ells, per nosaltres i per tots els que vindran, no deixem de celebrar la nostra nit de Nadal, una nit de retrobades, de petons i felicitacions. Una nit esbojarrada, de nata i de torrons, de xocolata i bombons. Una nit de puces, de rialles, de balls i de cançons. Ells ens ho van ensenyar i nosaltres ho volem continuar. 
Després d’uns quants anys sense picar el tió, sembla que ha arribat l’hora de tornar-hi, per això, avui, l’Abril i en Gaus, amb la seva il·lusió i la seva innocència, seran els encarregats de retornar-nos el costum de fer cagar el tió. Perquè, ara ja ho sabem tots: Millor és el Tió i Reis!
Deixem que l’infant que tots portem a dins ompli d’il·lusió aquesta nit i cada dia de l’any.
Bones festes a tots!
Millor Tió i Reis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...