dimarts, 21 de novembre del 2017

Troballes anatòmiques i simpàtiques (DSR-7)

Em sembla que no diré cap novetat si esmento la complexitat anatòmica i funcional del cos humà i que si una part és extremadament complexa és el sistema nerviós.
Des que convisc amb la DSR he anat fent descobertes que, ben segur, no sabria explicar ni amb el coneixement de qui les ha estudiat ni amb la fluïdesa de qui està avesat a parlar d’aquests temes. Encoratjo a uns i altres a seguir treballant per aprofundir en el coneixement i a fer-ne difusió.
Dit això, des de la més absoluta desconeixença, em centraré en una troballa anatòmica singular i d’una importància cabdal en el cas que m’ocupa. Es tracta del, fins ara i per a mi, totalment desconegut gangli estrellat.  
Un gangli és un agregat cel·lular que forma un petit “cos” de forma oval o esfèrica. Tots sabem que els ganglis formen part del sistema limfàtic i que intervenen en cas d’infeccions. Qui no recorda unes angines amb els ganglis de sota la mandíbula o del coll inflamats?
Però hem de saber que hi ha ganglis més enllà del sistema limfàtic. El que avui ens ocupa, el gangli estrellat, és la fusió del gangli cervical inferior i el primer dels ganglis toràcics (d’aquí el nom de gangli cervicotoràcic), es troba situat prop de la setena vèrtebra cervical i forma part de la cadena de ganglis del tronc simpàtic, que s’estén a banda i banda de la columna vertebral i que alhora s’inclou en l’estructura anatòmica del sistema simpàtic que, junt amb el parasimpàtic, formen el sistema nerviós autònom, que és el responsable de controlar les accions involuntàries. Dit així, sembla que sigui senzill, però tal com he dit més amunt, la complexitat del sistema nerviós és ben coneguda.
Tenint en compte que la causa de la DSR és una sobreexcitació del simpàtic, sense oblidar mai que la recomanació principal és rehabilitació, rehabilitació i més rehabilitació, sembla que els bloquejos successius del gangli estrellat a base d’infiltracions amb substàncies químiques poden tenir un paper important en la curació de la DSR.
Ja ho veieu, una troballa anatòmica i ben simpàtica!

Adriana, 21 de novembre de 2017
DSR-7



2 comentaris:

  1. Hola Adriana, ja havíem compartit altres anys el calendari d'Advent de la Mireia, però aquesta any allò que has dit de Tossudament alçada i tossudament blocaire... etc... m'ha fet venir fins aquí. Suposo per identificació amb les teves paraules.

    Ja he vist que aprendrem sobre el DSR, del qual no en sabia res fins ara. Em sap greu que sigui a costa teva, i que tu l'hagis de patir, però jo m'apunto a saber com et va amb aquest ocupa gens desitjat.

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme, ens retrobem de nou gràcies al blog "Calendari d'Advent". I sí, tossudament alçada en el sentit més ampli d'aquesta expressió. En aquest moment són moltes les lluites que em mantenen "tossudament alçada" i, acostumada a lluitar, no em rendiré en cap de les causes.
      Gràcies pel teu comentari. Ens veiem al "Calendari d'Advent"!
      Adriana

      Elimina

Deixa el teu comentari...