dissabte, 25 de març del 2017

Reflexions d’un hivern sobre raquetes

Amb la primavera acabada d’estrenar, relligues les pàgines del quadern d’hivern on has escrit les vivències que aviat esdevindran records i mentre ho fas, t’adones que aquesta ha estat una temporada excepcional.
Han caigut uns gruixos de neu considerables. I tu que te n’alegres! Te n’alegres perquè la neu transforma el paisatge, en suavitza les formes i configura un entorn extremadament acollidor. Te n’alegres perquè una bona i llarga temporada d’esquí ens beneficia a tots, perquè un bon nombre de les estacions han estat absorbides per la Generalitat, que n’assumeix les inversions i els deutes. Te n’alegres per les reserves d’aigua i els beneficis agrícoles. I te n’alegres perquè aquests gruixos de neu t’han permès calçar-te les raquetes mantes vegades.

Estàs convençuda que l’snowshoeing és una pràctica saludable i un esport complert i saps que en l’èxit de les excursions hi intervenen factors com l’entorn, la méteo, la forma física i la sort, però també la planificació. Per això, t’agrada preparar les raquetades: triar un recorregut amb un relleu suau i que no presenti gaire dificultat; calcular que la durada sigui adequada a les possibilitats -les teves i les dels teus acompanyants- i tenir en compte la previsió meteorològica i l’estat de la neu per tal d’evitar riscos.
Aquesta temporada has ampliat el teu radi d’acció; de manera que, a més de raquetejar pel Pirineu Oriental (Ripollès), ho has fet per altres comarques: la Cerdanya, el Solsonès, el Capcir, l’Arieja... Has pres nota del recorregut, de la durada, del desnivell i dels participants de cada una de les sortides i has engruixudit el teu bloc de notes i el teu blog d’excursions.
Però, més enllà del bon temps i dels èxits tècnic i esportiu, saps que aquesta temporada hivernal ha estat extraordinària perquè a les anades amb raquetes t’hi han acompanyat amics i familiars amb qui heu compartit un escenari fenomenal i, sobretot, converses, somriures, mirades, bromes, rialles i tot allò que dóna sentit a les sortides a muntanya. Junts heu estat capaços de fer que aquesta hagi estat una temporada fantàstica. Això és el que no està escrit en tinta a les pàgines del teu llibret, però saps que, a vegades, cal saber llegir entre línies.
I ara sí, ja pots tancar el quadern d’hivern.



2 comentaris:

  1. No ho havia fet mai i aquest any ho he fet dos vegades ^^ Per la estació d'Aransa i una pujada al Taga ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ho vaig provar deu fer tres temporades i de seguida em va agradar. Però aquesta temporada ha estat extraordinària!

      Elimina

Deixa el teu comentari...