dimecres, 3 d’agost del 2011

Al facebook es parla del temps -i d’altres coses!-

Que el mes de juliol ha estat, climatològicament parlant, poc típic és conegut per tots nosaltres. Per alguns, els que han treballat, això pot haver estat fins i tot un avantatge; en canvi, per altres, els que han fet vacances, ben segur que ha estat un inconvenient.
El temps com a tema de conversa és un comodí que en determinades ocasions ens pot treure d’un compromís: ens pot servir per trencar el gel o per estalviar-nos de parlar d’altres temes més compromesos que podrien acabar –ai quina mandra!- en una discussió.
El temps, amb la variabilitat que ens ofereix, és, ha estat i serà motiu d’inspiració de pintors, escriptors, fotògrafs... I el facebook no en podia pas quedar al marge; en aquesta xarxa social també es parla del temps. Per posar un exemple, el grup 2011: l’any que no va haver-hi estiu té més de 27.000 admiradors.
Perquè el facebook, que algú ha batejat com a “xafarderia-book”, de fet, és un reflex de la societat i permet als seus membres expressar públicament –més en broma o més seriosament- els seus gustos i opinions. Això explica la proliferació de grups més o menys ben trobats. N’esmentaré algun: Jo també he jugat al 1, 2, 3, picaparet!, amb més de 54.000 admiradors; Caga tió, amb 111.000 admiradors, o El català a l’escola ARA i SEMPRE, amb prop de 64.000. Ara bé, un dels que darrerament he trobat encertat és un que, per cert, m’he permès traduir al català: Adonar-se de la crisi en veure Punset repartint pa Bimbo per les cases, que té més de 16.000 admiradors. Perquè, que un senyor advocat, economista i divulgador científic, condecorat amb la Creu de Sant Jordi i tot, ens hagi de convèncer que aquell “pa de paquet” és tan natural, què voleu que us digui?. Si ell s’ho creu, endavant; jo m’estimo més menjar una llesca de pa de flequer sucada amb una tomata de l’hort i amb un bon raig d’oli d’oliva.
“Xafarderia-book” -o no-, alguna cosa de bo deu tenir aquesta xarxa social que ha permès posar en contacte i mobilitzar centenars de persones per fer saber al món que no es mostren indiferents davant de qualsevol situació.
El juliol ha estat fresc i plujós i hi ha qui preveu que l’agost també ho serà. Ara bé, amb fred o calor, amb pluja o sequera, sempre hi ha qui en treu profit i es fa l’agost!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...