divendres, 7 d’octubre del 2011

El dia en què va morir Steve Jobs

Diuen que la mort d’Steve Jobs ha estat multitrending topic arreu del món. La seva mort ocorreguda el 5 d’octubre haurà estat una mort coneguda a tot el món. Aquesta ha estat una mort d’aquelles que en diuen anunciades –com si no ho fossin totes d’anunciades, les morts, des del dia en què naixem-. 

I mentre uns ploren, els altres riuen. No em refereixo a la competència informàtica, no. Ara mateix pensava en la duquessa, que encara que no vulguem, tots sabem que es va casar, tota mona ella amb el seu vestidet rosa i les sabatetes de princesa també del mateix color, ballava i es deixava retratar perquè tot el país parlés d’ella l’endemà del casament. 

I mentre uns se’ls gasten (no se’ls gasten pas tots!), els president de la Generalitat anuncia que els alts càrrecs no tindran paga extra per Nadal. Una mesura que suposarà un estalvi d’1,8 milions d’euros i afectarà unes 350 persones (toquen a més de 5.000 euros per persona, això sí que és un “alt càrrec”). Diu que quan vegis les barbes del veí tallar, posis les teves a remullar... I diu el diari el govern estudia retallar la paga extra de Nadal dels funcionaris”. És clar que les pagues de molts funcionaris rasos no s’acosten ni de bon tros a les dels alts càrrecs. O sigui que en comptes de les barbes, hi posarem “quatre pèls”, a remullar. 

I mentre uns se’ls gasten i els altres posem els pèls a remullar, els joves estudiants es plantegen si seguiran la vaga del dia 6 a la qual estan cridats: uns en saben els motius, n’estan convençuts i els poden defensar; altres no els coneixien, però més o menys els semblen bé, i d’altres es limiten a prendre’s un dia festiu que aviat farà un mes que ha començat el curs i un petit descans sempre va bé.  

I mentre tot això ocorre, alguna de grossa n’ha passat. Els murs del facebook dels joves d’Olot i comarca s’omplen d’actualitzacions en forma de recordatori. Les xarxes socials informen, més o menys, del que ha passat: un jove que no arribarà a seure a taula; uns pares que no veuran més el seu fill; un campió que no ho tornarà a ser. L’Àlex només tenia setze anys. Que fort! 

El dia en què va morir Steve Jobs... Un dia recordat per molts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...