dimarts, 2 de febrer del 2016

Excés de pes a la motxilla

Els que som caminaires de mena sabem que hi ha molts elements a tenir en compte per preparar una excursió: el punt de sortida, el d’arribada, el recorregut, l’avituallament o els companys són alguns dels elements necessaris per dissenyar qualsevol sortida. D’altres com el paisatge o la meteorologia són elements sobre els quals podem fer poc més que informar-nos-en, però no en tenim el control. Uns i altres, però, són necessaris per planificar una bona caminada i aconseguir que una travessia acabi amb èxit.
Ja de camí, mentre duri el recorregut, ens delectarem amb un bon paisatge per contemplar, una planta curiosa per fotografiar, un arbre monumental per abraçar i de tants altres detalls que enriquiran el nostre recorregut.
Per més que haguem planificat la ruta, sempre pot sorgir algun inconvenient que destorbi la nostra anada: un barranc infranquejable, un pendent massa costerut, un company que ha quedat enrere, una  pedra a la sabata... Cada un d’ells, per insignificant que pugui semblar, pot dificultar la nostra marxa. És molt probable que amb el nostre enginy i la nostra experiència tinguem prou recursos per superar les dificultats, però sovint és en la passejada més plàcida i quan menys ens ho pensem que trobem un obstacle que s’erigeix davant nostre com un mur infranquejable que ens està barrant el pas. És aleshores quan, amb l’ajut del nostre enginy i de la nostra experiència, serem capaços de sortir-nos-en, sabedors que només tenim dues opcions: escalar el mur o vorejar-lo.


A vegades, però, el mateix entrebanc o el neguit per superar-lo ens empenyen a fotre’ns de cap al mateix mur i esdevenim incapaços de veure’n la sortida. En aquest cas, ens hem de plantejar de fer una pausa per respirar aire pur o escoltar el silenci.
Potser una simple aturada ens ajudarà a veure que en realitat el que necessitem és alliberar-nos de l’excés de pes que duem a la motxilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari...