dijous, 31 de desembre del 2015

Si no t’agrada la nit de Cap d’Any no et preguntis per què

Des que va començar la campanya de Nadal el bombardeig publicitari, per tots els mitjans, i especialment per televisió, és considerable. Hi ha tants anuncis com productes innecessaris ens volen fer creure que necessitem comprar.

Hi ha infinitat d’estils i de missatges publicitaris: des dels anuncis de perfums protagonitzats per uns personatges irreals en un món de fantasia, amb un missatge que no aconsegueixo desxifrar, fins aquells anuncis protagonitzats generalment per infants, que capten la meva atenció, em fan emocionar i fan que n’esperi molt més que un simple anunci de tomata sofregida o d’una cadena de fast food.

Però, entre els anuncis dels darrers temps, n’hi ha un que inclou un missatge que m’agrada especialment. És aquell que diu que no podem triar entre allò que ens agrada i allò que no ens agrada, per més que vulguem que una cosa ens agradi o ens deixi d’agradar. El missatge, el trobo fenomenal.

A mi, que sóc més de muntanya que de mar, més de dutxa que de bany, i més d’hivern que d’estiu, m’agrada allò que m’agrada i em desagrada allò que em desagrada. No m’agrada el meló i m’agrada la síndria. M’agrada la Coca-cola i no m’agrada el Bitter Kas. No puc triar entre allò que m’agrada i allò que no m’agrada. És així. Tinc cinc sentits i van per lliure. Si ahir m’agradava alguna cosa, avui pot deixar d’agradar-me.



Hi ha tantes coses que no m’agraden, que m’agradaria que em poguessin agradar. I coses que m’agradaria que em deixessin d’agradar… No intento dissimular, tant li fa. Així que, si entre totes les coses d’aquest món que em podrien no agradar, descobreixo que no m’agrada la nit de Cap d’Any… no em pregunto per què. Per sort –o per desgracia- això no es tria. Des del 1964 i fins que deixi de desagradar-me.

Perquè la nit de Cap d’Any, igual que el Bitter Kas, és extremista 100%: o t’agrada o no t’agrada, no hi ha terme mig.

Ara bé, que no m’agradi la nit de Cap d’Any, no vol dir que no em faci bons propòsits per a l’any que demà comença i que no tingui bons desitjos per tothom, especialment per a aquelles persones que formeu part del meu camí.

Per vosaltres i per nosaltres, desitjo que siguem capaços de guardar els millors records d’aquest any 2015 i que el 2016 ens arribi amb molts camins per descobrir i moltes ganes de recorre’ls.

Bon canvi d’any a tothom!

Adriana “Escorniflaire”


3 comentaris:

  1. M'ha encantat! :) El millor d'agradar-nos i desagradar-nos coses és ser-ne conscient i poder escollir les que ens agraden i evitar les que no. I tenir algú amb qui compartir l'alegria de les que ens agraden i la no-alegria de les que no.

    Ah! Per mi els teus escrits estan a la llista de les coses que m'agraden!

    T'estimo molt!

    ResponElimina
  2. Gràcies Alba!
    El teu comentari m'afalaga.
    Tons!

    ResponElimina
  3. A mi tampoc em fa el pes el cap d'any, massa pressió i massa gent en un dia qualsevol. Bé, vaig a arreglar-me que ja toca...

    ResponElimina

Deixa el teu comentari...